>
Notícies
Reciclatge

L’ARC tria els cinc representants catalans al IV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Logo de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2012. Font: Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Logo de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2012. Font: Setmana Europea de Prevenció de Residus.

20:53 – L’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat cinc projectes d’entre tots el que van participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el passat novembre, per optar al guardó. El certamen té l’objectiu de donar a conèixer estratègies de reducció i fomentar les accions i el comportament sostenible dels europeus.

Els candidats es presenten en diferents categories segons la seva naturalesa. L’Ajuntament de Navàs competeix a Administracions per la seva activitat de reutilització de butlletes electorals per a fer blocs de notes. D’altra banda, l’Associació Espai Ambiental ha estat seleccionada pel seu projecte “De menjar no en llencem ni mica!” que pretén evitar el malbaratament d’aliments mitjançant diversos recursos comunicatius com els cursos online.

Les institucions escolars seran representades per l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues de Llobregat, la qual ha llençat una iniciativa per reduir el consum de paper d’alumini entre els seus alumnes. També hi trobem l’empresa Taurus, que ha presentat un nou embalatge d’ecodisseny per a les seves batedores que el converteix en part del producte. Per últim, també participa el Zoo de Barcelona amb un projecte que gestiona els residus orgànics del parc a través de compostadors.

La passada Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada a 23 regions, va comptar amb la participació de 35 organitzadors i unes 10.800 activitats arreu del continent. Els guanyadors es comunicaran a finals d’aquest primer semestre després de la deliberació del jurat, format per experts en la matèria.

Debats

4 thoughts on “L’ARC tria els cinc representants catalans al IV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

  1. El projecte adequat hauria estat enviar el hit “Envàs, on vas?” a Eurovisió. Ens hauríem guanyat el respecte de tot Europa.

    Imagineu-vos la presentació: les tres vestides de contenidors blau, groc i verd amb dues coristes de color groc i gris. El màxim esplandor de les deixalles a sobre d’un escenari!

    Posted by NO a la marginació del contenidor blau | 10/03/2013, 21:03

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: L’Associació Espai Ambiental, finalista al Premi Europeu de Prevenció de Residus | Tacat de cafè - 07/08/2013

  2. Retroenllaç: La campanya “De menjar no en llencem ni mica” finalista als Premis Europeus de Prevenció de Residus | Comunicació i sostenibilitat - 07/08/2013

  3. Retroenllaç: De menjar no en llencem ni mica: finalistes del Premi Europeu de Prevenció de Residus! | Comunicació i sostenibilitat - 07/08/2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: