>
Notícies
Cursos, Reciclatge

L’escola Orígens organitza un curs en gestió de residus per reduir l’impacte ambiental de la construcció

Logo de l'Escola-Taller Orígens

Logo de l’Escola-Taller Orígens

10:35 – El centre de formació i acció social Orígens realitzarà el 2 de març un taller per entendre l’impacte que té la construcció en l’entorn natural, al municipi de Les Planes d’Hostola (Girona). El curs plantejarà les diverses opcions de materials sense o amb baixa toxicitat que poden contribuir a reduir el cost mediambiental de les obres.

Els processos d’edificació i enderrocament provoquen grans quantitats de materials sobrants que han de ser tractats correctament per evitar que contaminin el medi. Això inclou una bona recollida selectiva basada en criteris ambientals, no econòmics, ja que la majoria de residus produïts són altament nocius. Un dels objectius del curs és donar a conèixer noves iniciatives que aposten pel reaprofitament de residus industrials per tal que en puguin sorgir de noves.

La jornada està dirigida tant a estudiants com professionals del món de la construcció i comptarà amb diversos formadors membres de l’Escola Orígens, a més de la participació de Jorge Lapaki, autodidacta i emprenedor de projectes com Nemfent. A banda d’una sessió teòrica on s’analitzarà quin és el cicle de vida dels residus i com es poden reutilitzar els materials de l’enderroc, els alumnes rebran la visita de diversos gestors locals experts en el tema.

Debats

One thought on “L’escola Orígens organitza un curs en gestió de residus per reduir l’impacte ambiental de la construcció

  1. És una molt bon iniciativa. Enhorabona per la feina feta 🙂

    Posted by Anònim | 21/02/2013, 12:41

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: