>
Notícies
Reciclatge

El Dia mundial del Medi Ambient del 2013 se centrarà en el malbaratament alimentari

WED Logo_EN

El logotip de l’edició d’aquest any, amb el lema “Think-Eat-Save”

18:23 – El Dia Mundial del Medi Ambient (World Environmental Day –WED–) del 2013 se celebrarà el 5 de juny, que amb el nom de “Think-Eat-Save”, tractarà el malbaratament alimentari. L’objectiu d’aquesta edició és conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments i evitar així una pèrdua elevada de comestibles. El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra des del 1972 i està organitzat pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).

El WED és un esdeveniment mundial però cada any un país n’és la seu; tot i així, el del 2013 encara no s’ha fet públic. però el lloc on se celebrarà encara no es coneix. Els dos últims anys les seus han estat el Brasil, amb el tema de l’economia verda; i la Índia, amb la utilització dels boscos i la naturalesa. naturalesa a la . El tema d’aquest any no només se centrarà en tots els aspectes del malbaratament alimentari, ja que, com s’explica a la pàgina del Dia Mundial del Medi Ambient, “l’impacte dels residus alimentaris no és només econòmic. Ambientalment, causa el malbaratament de productes químics com ara fertilitzants o pesticides, més gasoil pel transport i més podriment del menjar, creant més metà, un dels gasos d’efecte hivernacle més perjudicials, que contribueix al canvi climàtic”.

Malbaratament a Catalunya

Segons dades oficials, només a Catalunya anualment es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments, que corresponen al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d’aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llença el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112€ per habitant i any, un total de 841 milions d’euros a tot Catalunya. Pel que fa a aquest tema, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar a principis de febrer la guia Un consum + responsable dels aliments, un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, i està elaborada per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari