>
Notícies
Reciclatge

El conseller Vila inaugura l’ampliació del dipòsit controlat de l’Espluga de Francolí

Dipòsit controlat de l'Espluga de Francolí. Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Dipòsit controlat de l’Espluga de Francolí. Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

17:50 – El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va inaugurar el divendres 15 de febrer l’ampliació del dipòsit controlat de l’Espluga de Francolí, finançada íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya. L’obra, promoguda pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha tingut un cost de 277.258 euros i acull una planta de compostatge per a la transformació de la matèria orgànica recollida selectivament.

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’ampliació permetrà allargar uns 5 anys més la vida útil de la instal·lació, on s’hi han dipositat al voltant de 61.000 tones de residus des que va entrar en funcionament el 2003. A més, la construcció d’un nou vas de deposició de més de 31.000 m3  expandeix la capacitat del dipòsit, que dóna servei a una població de més de 21.000 habitants.

Per altra banda, s’han fet altres obres de millora com l’asfaltat del camí d’accés a la planta de lixiviats i de la rampa d’accés al vas. També s’han col·locat quatre columnes de llum de 12m d’alçada amb projector tipus LED per a millorar la visibilitat a l’interior i dos projectors portàtils per il·luminar correctament la zona de treball.

El dipòsit controlat és la última opció de la gestió d’un residu. El Decret 1/1997 diferencia tres tipus d’aquesta instal·lació. La classe I està destina a residus inerts; mentre que la II, de la qual forma part l’obra d’Espluga, és per a deixalles municipals que no són susceptibles de valorització. D’altra banda, a la classe III s’hi gestionen els residus especials.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: