>
Notícies
Reciclatge

Reciclar: la nova vida de Can Ribas

Exterior del centre cívic Can Ribas. Font: Jaime J. Ferrer Forés

Exterior del centre cívic Can Ribas. Font: Jaime J. Ferrer Forés

21:03 – L’arquitectura pot ser reciclatge? Sempre s’ha parlat del principi de les tres R (reutilitzar, reduir i reciclar), però mai hauríem pensat que aquest podia sortir fora de casa. L’arquitecte Jaime J. Ferrer Forés ha portat el concepte a un altre nivell: d’una antiga fàbrica tèxtil abandonada a un equipament cultural que renova la vida d’un barri. Al veïnat de La Soledat de Palma de Mallorca trobem Can Ribas, una nau fabril transformada en un nou centre cívic.

Ferrer Forés va oferir una conferència a l’Escola Superior de Disseny BAU el passat dimarts 12 de febrer dins el Postgrau de Restauració d’Espais on va explicar aquest projecte. La nau, construïda totalment amb materials reciclats, s’ha convertit en una sutura que ha unit les dues parts del barri, dividit des dels anys 70 per la fàbrica decadent, la qual havia estat l’element identitari de la zona.

L’arquitecte mallorquí obre Can Ribas a la ciutat i l’integra en el ritme urbà amb tres idees molt clares. Reutilitzar mitjançant l’aprofitament de peces de marès de la demolició, algunes de les quals convertides en àrids per elaborar formigó. La reducció de materials i energètica a través de nous sistemes d’eficiència mediambiental. En tercer lloc, el reciclatge com a element vertebrador: una transformació que dóna un nou ús a un espai desaprofitat.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: