>
Notícies
Reciclatge

La recollida d’oli usat de cuina s’ha duplicat a Sant Cugat gràcies a la implantació dels “Bidonets”

Sant Cugat

Infogràfic amb les xifres més rellevants de la recollida d’oli a Sant Cugat del Vallès. Elaboració pròpia (Clica per ampliar)

17:30 – El nou sistema de recollida d’oli vegetal domèstic implementat per l’Ajuntament de Sant Cugat el novembre de 2011 ha duplicat els nivells del 2010 després del seu primer any complet en funcionament.

Aquest sistema consisteix en un recipient de plàstic anomenat “Bidonet”, que un cop ple, els ciutadans porten a una de les 8 màquines de recollida repartides per la ciutat, on reben un pot buit i net. També es poden portar els bidons al Punt Verd Mòbil del centre o de can Calopa, o bé a les deixalleries municipals, com en l’antic model.

Segons dades de l’Ajuntament, durant el 2012 es van recollir 22.194 litres d’oli (uns 13.000 a través de bidonets i 9.000 a les deixalleries municipals). Aquesta quantitat representa un increment del 104% respecte el 2010, quan es van recollir 10.854 litres mitjançant les deixalleries (l’únic sistema disponible en aquell el moment). A més, és superior a la de l’any anterior quan es van recollir 12.134 litres, 740 dels quals amb “Bidonets”, amb només dos mesos de funcionament. D’altra banda, des de que es va posar en marxa el model, s’han repartit al voltant de 8.500 “Bidonets”.

Els litres d’oli recol·lectats l’any passat han evitat una contaminació potencial de 220  milions de litres d’aigua, ja quan arriba als rius, crea una capa superficial impermeable que afecta l’intercanvi d’oxigen i perjudica els éssers vius de l’ecosistema. A més, l’oli llençat per l’aigüera provoca taps a les canonades i problemes a les bombes i filtres de les plantes depuradores. Per altra banda, si es recull adequadament, un litre d’oli usat es pot obtenir gairebé un litre de biodièsel i, en conseqüència, reduir en un 80% les emissions d’anhídrid carbònic.

Màquina de recollida i bidonet. Font: Ajuntament de Sant Cugat

Màquina de recollida i bidonet. Font: Ajuntament de Sant Cugat

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: