>
Notícies
Reciclatge

Espanya rep pressions de la UE per a que tanqui els abocadors il·legals

19.25 – Espanya té dos mesos per a tancar definitivament els abocadors que no compleixen amb la normativa comunitària. Aquest és l’ultimàtum (segona etapa del procés d’infracció) que la Comissió Europea va presentar el dijous i que podria finalitzar amb una important sanció econòmica després de portar el cas al Tribunal de Justícia de la UE.

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient afirma que “no s’ha deixat d’actuar” per a complir els objectius i que “el retràs correspon a circumstàncies complexes i especifiques de cada instal·lació”. Entre aquestes, es troben l’absència d’infraestructures alternatives a causa del retard en la construcció i autorització; així com la lentitud dels procediments sancionadors.

La normativa europea establia el juliol de 2009 com a data límit pel tancament dels centres de residus il·legals. Per això, el Ministeri va posar en marxa un pla d’actuació amb l’aprovació del Real Decret 1974/2008 i el Real Decret 1823/2009; a més del lliurament de subvencions a les comunitats autònomes. Tot i així, segons informacions de l’agència Europa Press, encara hi ha onze centres oberts que incompleixen la regulació. La CE però, no ha detallat públicament que es tracti d’aquest nombre, ni on es troben.

Com a conseqüència del toc d’atenció de Brussel·les i la privacitat de la informació, algunes associacions com Retorna o Ecologistas en Acción, s’han dirigit mitjançant cartes al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a conèixer quins són aquest centres de residus, però encara no han rebut una resposta. A més, denuncien que molts dels abocadors legalitzats, com ara els de Fontcalent (Alicante) o Torremolinos (Málaga), no compleixen els requisits comunitaris ni ambientals i exigeixen un canvi de model.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: