>
Notícies
Reciclatge

Més de 55.000 tones de brossa recollides durant la campanya de Nadal a Barcelona

Punt de recollida d'avets a la plaça de la Catedral, Ciutat Vella - Júlia Pérez (ACN)

Punt de recollida d’avets a la plaça de la Catedral, Ciutat Vella – Font:  Júlia Pérez (ACN)

13:29 – El reforç municipal del servei de neteja de Barcelona ha recollit més de 55.000 tones de brossa en 36 dies durant la campanya de Nadal. Aquesta dada representa un 7,7% menys que l’any passat, quan es van recollir més de 60.000 tones.

Segons les dades proporcionades per l’Ajuntament de Barcelona, s’ha recollit una quantitat semblant d’orgànica (9.653 tn), vidre (3.866 tn) i envasos (1.906 tn) respecte la campanya nadalenca del 2011-2012. En canvi, s’ha reduït en un 25,4% la quantitat de paper i cartó, que ha passat de 4.277 tones l’any passat a 3.192 enguany; és a dir, una disminució de més de 1.000 tones. Per altra banda, el rebuig també ha disminuït en un 8,5%, concretament de 40.471 a 37.019 tones.

Aquesta operació de recollida dels contenidors de brossa i recollida comercial s’ha realitzat un total de 36 dies, del 3 de desembre del 2012 al 7 de gener del 2013. Es tracta d’un dispositiu que posa en marxa l’Ajuntament en èpoques concretes, com ara Nadal, per a donar cobertura a l’augment de l’activitat comercial i que consisteix en reforçar el servei de neteja viària i recollida selectiva.

RECOLLIDA ARBRES DE NADAL

Un dels serveis especials de la campanya de neteja és la recollida d’arbres de Nadal amb la qual s’han obtingut 180m3 de cobertura vegetal, la mateixa quantitat que durant la recollida del 2011-2012.

Al finalitzar les festes, l’Ajuntament habilita 214 espais arreu de la ciutat per a dipositar les restes dels arbres i les plantes de Nadal. Aquestes es porten al Viver dels Tres Pins, una instal·lació municipal situada a Montjuïc, on són convertides en mulching, un compost orgànic. Aleshores, l’encoixinat obtingut de la trituració dels arbres i plantes es distribueix pels jardins i parcs de la ciutat per a afavorir la retenció de la humitat i actuar com a agent preventiu del brot de males herbes.

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: